Door conflictmanagement integraal in de bedrijfsvoering op te nemen voorkomt u niet alleen problemen, maar verhoogt u ook sneller het arbeidsresultaat

Conflictmanagement implementeren

Verbetering samenwerkingsresultaat

In veel bedrijven wordt conflictmanagement nog niet integraal in de bedrijfsvoering meegenomen en wordt als apart onderdeel aangestuurd.

 

Integrale aanpak bij conflictmanagement

Door conflictmanagement (CM) integraal in de bedrijfsvoering te implementeren wordt het samenwerkingsresultaat sneller verbeterd. Juist die aanpak zorgt ervoor dat problemen voorkomen worden maar ook sneller en beter opgelost worden. Hiermee wordt niet alleen de arbeidsvreugde verbeterd, maar ook het arbeidsrendement.

 

Interne en externe samenwerking

Personeelsleden kunnen onderling geschillen hebben, maar u kunt ook problemen hebben met uw klanten of leveranciers; de laatste kunnen als externe problemen beschouwd worden. Meer informatie over samenwerkingsresultaat of het samenwerkingsverlies hierover is te vinden op: SAMENWERKINGSRESULTAAT.

 

TIPS
  • Laat conflictmanagement integraal deel uitmaken van de totale bedrijfsvoering.
  • Geef invulling op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
  • Zorg voor een cultuur dat geschillen bij de verantwoordelijke persoon gemeld worden en voorkom daarmee escalatie van conflicten.
  • Maak onderscheid tussen interne en externe conflicten. ( personeel, klanten)
  • Evalueer de effecten van de aanpak en stuur bij indien nodig.
  • Maak gebruik van de CHECKLIST CM van Albert Voet

 

Interesse ? Neem dan contact op voor een adviesgesprek conflictmanagement

 

De kracht van combinatie!

Wie denkt in oplossingen,
kent weinig problemen!